Summer is coming!

In deze blog bespreken we hoe je je extensions mooi houdt, ook tijdens de hete zomerdagen. Dus hopelijk zit je heerlijk, en pak je er een ijskoude pina colada bij want ik weet zeker dat je heel blij bent wanneer je deze blog gelezen hebt!

Verzorging

Zwemmen in zout water met je extensions in? Kan dat? Ja zeker,  Maar het de levensduur van je extensions verkorten als je ze erna niet goed verzorgt!

Erg belangrijk is dat je je extensions na het zwemmen in zout water goed wast. Voordat je ze gaat wassen, neem je elke weft even afzonderlijk en spoel je de aanzet met de clips goed af met alleen water onder de kraan. Na het afspoelen dep je ze grondig droog met een handdoek. Als je alle wefts afzonderlijk hebt afgespoeld en gedroogd kam je ze voorzichtig door en legt ze vervolgens op elkaar met alle clips aan dezelfde kant. Wanneer je dit hebt gedaan rol je de wefts netjes op en bind je ze vlak onder de clips vast met een elastiekje. Je hebt nu als het ware een staart gemaakt van je wefts.


And so we go…

Het wassen van je extensions na een verfrissende duik:

Neem je staart en maak deze voorzichtig nat. Dit kan tijdens het douchen of bij de wastafel. Waar je het ook doet, zorg dat de aanzet en de clips nu droog blijven. Neem een goed verzorgende shampoo en masseer deze in de staart. Masseer de shampoo door de hele staart, niet alleen de buitenkant. Spoel vervolgens de shampoo goed uit.

Houd er rekening mee dat je extensions van 100% mensenhaar zijn gemaakt en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar!

Masseer nu een goed verzorgende conditioner in het haar en laat dat een minuut of 2 intrekken. Was deze vervolgens ook goed uit. Maak nu de staart nog nat is het elastiekje los en haal de wefts los van elkaar. Dep ze 1 voor 1 droog met een handdoek. Niet wrijven! Ook kun je ze ophangen aan een hanger voor broeken

TIP: Om te drogen: plaats dan een handdoek over je radiator en hang de wefts daar overheen te drogen. Het beste is om dit te doen vlak voor het slapen gaan zodat je extensions overnacht mooi kunnen drogen en je geen föhn nodig bent. Wanneer helemaal droog kam je je extensions goed door en kun je ze weer gebruiken en stylen als voorheen!

Zwemmen in chloor met je extensions?

Uiteraard is het fijn dat je heel veel kan doen met je extensions, maar houd er rekening mee dat je extensions gemaakt zijn van 100% mensenhaar en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar! Houd daarom in gedachten; Saltspray? leuk! Een chloorspray? Hell no! Chloor brengt vaak alleen maar schade aan en vooral in combinatie met zon en een SPF kan het erg schadelijk zijn voor je extensions. Kijk maar eens naar geblondeerd haar in een zwembad in de zomer, hoeveel blondines hebben wel eens met hun haren in de ketchup gezeten? Steek gerust je hand op, vertellen niets verder. Been there done that haha!

Lang verhaal kort, zwemmen met je extensions in kan. Al raden we het zelf bij Zascha niet aan. Doe je het wel, zorg voor een goede verzorging, en dat je haar niet in aanraking komt met zonnebrand🌞

TIP: Hou er rekening mee dat je je haar in de zomer wat extra aandacht geeft. Niet alleen je huid heeft het zwaar te verduren tijdens de warme zomermaanden! Zorg daarom voor een goede bescherming met SPF voor je haar. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van goed verzorgende sprays die je haar niet onnodig verzwaren en tegen UV-straling beschermen.

Heb je nog vragen, of is er iets niet helemaal duidelijk? Twijfel niet en stuur gerust een chatbericht, of een email naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281! We helpen je graag zo goed mogelijk!

Geef een antwoord