Langer licht, warme dagen, en salty hair! Dit klinkt als een droom toch? Absoluut! En met mooi haar en een lading zelf vertrouwen weet je nooit wat de zomer gaat brengen. In deze blog bespreken we hoe je je extensions mooi houdt, ook tijdens de zinderende zomerdagen. Dus hopelijk zit je heerlijk, en pak je er een ijskoude piña colada bij want ik weet zeker dat je heel blij bent wanneer je deze blog gelezen hebt!

Tip 1: Heb je het snel warm? Dan is je haar opsteken een goede optie!

Wanneer opsteken ook een goede tip is: wanneer je gaat zwemmen met je clip-in extensions. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je clip-ins nat worden als dat mogelijk is. Het kan de levensduur van je extensions verkorten als je ze erna niet goed verzorgt, en dit is natuurlijk zonde van je kostbare aankoop!

Tip 2: Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je clip-in extensions raden aan om clip- in extensions zo min mogelijk te wassen/ nat te maken. Zo heb je er zo lang mogelijk plezier van. Wil je echt niet zonder je clip-in extensions? Zorg dan dat je extensions opgestoken zijn, en dat je ze gelijk uitspoelt met schoon water wanneer ze nat zijn geworden.

Maar weaves dan? Deze heb ik vast in?’

Weaves zijn van een andere kwaliteit dan clip-in extensions en kunnen meer hebben. Toch raden we hier ook aan om zo voorzichtig mogelijk er mee om te gaan. Je kan er mee zwemmen in zout water. Ook het liefste vast, en gelijk uitspoelen met schoonwater na het zwemmen.

En zwemmen in chloor met je extensions?

Tip 3: Vermijd chloorwater. Zowel met je weaves als clip-ins. Hoeveel blondines hebben wel eens met hun haren in de ketchup gezeten? Steek gerust je hand op, vertellen niets verder. Been there, done that, haha!

Hoe behandel ik mijn extensions het beste dan?

Erg belangrijk is dat je je extensions na het zwemmen goed wast. Tip 4: Spoel de haren even grondig met water van aanzet tot puntjes. Neem een goed verzorgende shampoo én crèmespoeling. Breng de shampoo op alle banen, en masseer deze voorzichtig. Spoel vervolgens de shampoo goed uit, en breng de conditioner aan, herhaal deze techniek. Voor extra goede verzorging raden we aan om 1 x per week een verzorgend masker te gebruiken die je 10min laat zitten. Ben je benieuwd welke producten wij aanraden, en hoe je je clip ins moet wassen? Lees het in onze blog!

Tip 5: Houd er rekening mee dat je extensions van 100% mensenhaar zijn gemaakt en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar!

Wanneer de haren nat zijn raden we aan om deze droog te deppen i.p.v. wrijven, en niet te föhnen maar aan de lucht te laten drogen.

Extensions en zonnebrand.

Let op! Extensions kunnen verkleuren wanneer ze in aanraking komen met SPF voor de huid. Super irritant natuurlijk, want een goede zonbescherming is onmisbaar! De volgende stofjes in zonnebrand zijn hiervan de boosdoeners: Octocrylene, Oxybenzone en last but not least, Avobenzone.

Wanneer je één van deze ingrediënten op je fles zonnebrand ziet staan kan je maar beter even verder zoeken. Minerale zonnebrand is het allerbeste, deze heb je bijvoorbeeld van Dr. Leenarts en Naif. Minerale filters beschermen je huid tegen uv-straling door de straling te absorberen via natuurlijke filters als titaniumoxide of zinkoxide.

Korte samenvatting

Zwemmen met je clip-in extensions raden we sterk af. Zwemmen met Zascha weaves kan, al raden we het zelf ook niet aan. Doe je het wel, zorg voor een goede verzorging, en dat je haar niet in aanraking komt met de verkeerde zonnebrand🌞

Heb je nog vragen, of is er iets niet helemaal duidelijk? Twijfel niet en stuur gerust een chatbericht, of een email naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281! We helpen je graag zo goed mogelijk!

Geef een reactie