Summer is coming!

En dat houdt in dat we onze luchtige jurkjes, versleten jeansshorts en rokjes weer uit de kast mogen trekken! En met wat combineren die beter dan een sunkissed skin? Precies, endless beachy waves.

In deze blog bespreken we hoe je je extensions mooi houdt, ook tijdens de hete zomerdagen. En om af te sluiten leren we je hoe je simpel en snel een beachwave zet.

Voor deze look heb je een aantal dingen nodig. Wat precies leer je allemaal in deze blog. Dus pak een ijskoude pina colada en lees lekker relaxed verder!

Verzorging

Zwemmen in zout water met je extensions in? Kan dat? We vragen het aan Loraine, draagt Zascha hair al jaren! “Ja hoor, geen probleem. Trust me, ik heb het al zo vaak gedaan. Maar natuurlijk kan het de levensduur van je extensions verkorten als je ze erna niet goed verzorgt!

“Erg belangrijk is dat je je extensions na het zwemmen in zout water goed wast. Voordat je ze gaat wassen, neem je elke weft even afzonderlijk en spoel je de aanzet met de clips goed af met alleen water onder de kraan. Na het afspoelen dep je ze grondig droog met een handdoek. Als je alle wefts afzonderlijk hebt afgespoeld en gedroogd kam je ze voorzichtig door en legt ze vervolgens op elkaar met alle clips aan dezelfde kant. Wanneer je dit hebt gedaan rol je de wefts netjes op en bind je ze vlak onder de clips vast met een elastiekje. Je hebt nu als het ware een staart gemaakt van je wefts.”

And so we go…

“Neem je staart en maak deze voorzichtig nat. Dit kan tijdens het douchen of bij de wastafel. Waar je het ook doet, zorg dat de aanzet en de clips nu droog blijven. Neem een goed verzorgende shampoo en masseer deze in de staart. Masseer de shampoo door de hele staart, niet alleen de buitenkant. Spoel vervolgens de shampoo goed uit.”

“…houd er rekening mee dat je extensions van 100% mensenhaar zijn gemaakt en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar!”

Masseer nu een goed verzorgende conditioner in het haar en laat dat een minuut of 2 intrekken. Was deze vervolgens ook goed uit. Maak nu de staart nog nat is het elastiekje los en haal de wefts los van elkaar. Dep ze 1 voor 1 droog met een handdoek. Niet wrijven! Ook kun je ze ophangen aan een hanger voor broeken”

TIP: Om te drogen: plaats dan een handdoek over je radiator en hang de wefts daar overheen te drogen. Het beste is om dit te doen vlak voor het slapen gaan zodat je extensions overnacht mooi kunnen drogen en je geen föhn nodig bent. Wanneer helemaal droog kam je je extensions goed door en kun je ze weer gebruiken en stylen als voorheen!

Zwemmen in chloor met je extensions?

Uiteraard is het fijn om te horen dat Loraine alles kan met haar extensions, maar houd er rekening mee dat je extensions van 100% mensenhaar zijn gemaakt en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar! Houd daarom in gedachten; Saltspray? leuk! Een chloorspray? Hell no!

Chloor brengt vaak alleen maar schade aan en vooral in combinatie met zon en een SPF kan het erg schadelijk zijn voor je extensions.

“Houd in gedachten; Saltspray? leuk! Een chloorspray? Hell no!”

Lang verhaal kort, zwemmen met je extensions in kan. Al raden we het zelf bij Zascha niet aan. Doe je het wel, net als Loraine, zorg er dan voor dat je ze erna goed verzorgt!

TIP: Hou er rekening mee dat je je haar in de zomer wat extra aandacht geeft. Niet alleen je huid heeft het zwaar te verduren tijdens de warme zomermaanden! Zorg daarom voor een goede bescherming met SPF voor je haar. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van goed verzorgende sprays die je haar niet onnodig verzwaren en tegen UV-straling beschermen.

How to: Luscious beachy waves

First, the essentials! Je hebt een krultang van minstens 25 mm nodig! Verwarm de tang en kam ondertussen je haar goed door. Een fijne methode is om in drie secties te werken. Je maakt de eerste sectie door een scheiding halverwege je oor te maken en de rest van je haar vast te zetten op je hoofd met een clip. Je begint nu met het draaien van ongeveer 4cm plukken om je tang. Werk om en om. De ene pluk draai je naar voren, de volgende pluk draai je naar achteren. Draai de pluk nooit helemaal door tot het eind maar laat telkens 1 slag vrij aan het einde. Dit geeft het mooiste resultaat.

 • Alterna Caviar Sheer Dry Shampoo
  Alterna Caviar Sheer Dry Shampoo
  Product in de uitverkoop
  28,95 incl. btw
 • Krultang max pro zwart 32mm
  Max Pro Twist 32mm Krultang
  Product in de uitverkoop
  74,95 incl. btw
 • Krultang max pro zwart 25mm
  Max Pro Twist 25mm Krultang
  Product in de uitverkoop
  69,95 incl. btw

Wanneer je de gehele eerste sectie hebt gekruld spuit je voorzichtig van 30cm afstand een klein beetje haarlak eroverheen. Niet teveel en niet van te dichtbij! Maak nu een scheiding boven je oor en herhaal het proces. Dit geldt ook voor je derde en laatste sectie.

“Voor extra volume kun je het haar nog een heel klein beetje touperen.”

Maak nu een scheiding afhankelijk van hoe je je haar wilt dragen. Maak eerst links van deze scheiding een extra scheiding en plaatst hier wat volumepoeder langs de aanzet. Voor extra volume kun je het haar nog een heel klein beetje touperen. Herhaal dit aan de rechterkant van je scheiding. Haal nu je vingers voorzichtig door je haar om de waves wat uit elkaar te trekken. Als finishing touch kun je er nog een saltspray in spuiten die je haar die echte “Just got out of the ocean” look geeft (Rituals heeft een goeie en hij ruikt heerlijk, shop hier)! Nu ben je helemaal klaar en ready to enjoy your luscious beachy waves!

Geef een antwoord