Langer licht, warme dagen, en salty hair! Dit klinkt als een droom toch? Absoluut! En met mooi haar en een lading zelf vertrouwen weet je nooit wat de zomer gaat brengen. In deze blog bespreken we hoe je je extensions mooi houdt, ook tijdens de zinderende zomerdagen. Dus hopelijk zit je heerlijk, en pak je er een ijskoude piña colada bij want ik weet zeker dat je heel blij bent wanneer je deze blog gelezen hebt!

Tip 1: Heb je het snel warm? Dan is je haar opsteken een goede optie!

Wanneer opsteken ook een goede tip is: wanneer je gaat zwemmen met je clip-in extensions! Wij van Zascha Hair raden dit sterk af. Het kan de levensduur van je extensions verkorten als je ze erna niet goed verzorgt! En dit is natuurlijk zonde van je dure aankoop!

Tip 2: Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je clip-in extensions raden aan om clip- in extensions zo min mogelijk te wassen/ nat te maken. Zo heb je er zo lang mogelijk plezier van. Elke keer als je extensions nat worden, slijt er een stukje van de speciale coating af die er voor zorgt dat je extensions mooi blijven. Wil je echt niet zonder je clip-in extensions? (Begrijpelijk natuurlijk,) maar zorg dan dat je extensions opgestoken zijn, en dat je ze gelijk uitspoelt met schoon water wanneer ze onverhoopt nat zijn geworden.

Maar weaves dan? Deze heb ik vast in?’

Weaves zijn van een andere kwaliteit dan clip-in extensions en kunnen meer hebben. Toch raden we hier ook aan om zo voorzichtig mogelijk er mee om te gaan. Je kan er mee zwemmen in zout water. Ook het liefste vast, en gelijk uitspoelen met schoonwater na het zwemmen.

En zwemmen in chloor met je extensions?

Tip 3: Vermijd chloorwater. Zowel met je weaves als clip-ins. Hoeveel blondines hebben wel eens met hun haren in de ketchup gezeten? Steek gerust je hand op, vertellen niets verder. Been there done that haha!

Hoe behandel ik mijn extensions het beste dan?

Erg belangrijk is dat je je weaves na het zwemmen in zout water goed wast. Tip 4: Voordat je je haar gaat wassen met sop, spoel je de haren even lekker grondig van aanzet tot puntjes. Neem een goed verzorgende shampoo én crèmespoeling. Breng de shampoo op alle banen, en masseer deze voorzichtig. Spoel vervolgens de shampoo goed uit, en breng de conditioner aan, herhaal deze techniek. Voor extra goede verzorging raden we aan om 1 x per week een heeeerlijk masker te gebruiken die je 10min laat zitten. Ben je benieuwd welke producten wij aanraden, en hoe je je clip ins moet wassen? Lees het in onze wasblog!

Tip 5: Houd er rekening mee dat je extensions van 100% mensenhaar zijn gemaakt en dus net zo kwetsbaar zijn als je eigen haar!

Wanneer de haren nat zijn raden we aan om deze droog te deppen ipv wrijven, en niet te föhnen maar aan de lucht te laten drogen.

Extensions en zonnebrand.

Uit ervaring weten we inmiddels dat de extensions kunnen verkleuren wanneer ze in aanraking komen met SPF voor de huid. Super irritant natuurlijk, want een goede zon bescherming is onmisbaar! Na lang onderzoek, en heel heel veel testjes zijn we er achter gekomen dat de volgende stofjes in zonnebrand de boosdoeners zijn: 1. Octocrylene 2. Oxybenzone en nummer 3, tevens de allerergste: Avobenzone Bij het laatste stofje zagen wij heel duidelijk dat er een warme gloed ontstond in de extensions die we er ook niet meer uit kregen. Vermijd deze ten alle tijden.

Wanneer je één van deze ingrediënten in je zonneband ziet staan kan je maar beter even verder zoeken. Tip 6: er bestaat ook SPF speciaal voor haar! Deze bescherming is heel mooi mee genomen voor je haar. Maar hou er rekening mee dat niet alleen je haar, maar ook je huid heeft het zwaar te verduren tijdens de warme zomermaanden! Zorg daarom voor een goede bescherming met SPF en laat dit je niet ontmoedigen om je huid in te smeren. Dat is nóg belangrijker dan je haar:).

Korte samenvatting

Zwemmen met je clip-in extensions raden we sterk af. Zwemmen met Zascha weaves kan, al raden we het zelf ook niet aan. Doe je het wel, zorg voor een goede verzorging, en dat je haar niet in aanraking komt met zonnebrand🌞

Heb je nog vragen, of is er iets niet helemaal duidelijk? Twijfel niet en stuur gerust een chatbericht, of een email naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281! We helpen je graag zo goed mogelijk!

Geef een reactie