Yes, je hebt de perfecte 100% human clip-in extensions gevonden, een aantal keer gedragen en misschien zelfs gestyled. Ideaal! En dan… net als je eigen haar kan het zijn dat je extensions snakken naar een verzorgende wasbeurt. Maar welke shampoo en conditioner kan je nou het beste gebruiken? Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeuren. Maar wij hopen jou een beetje op weg te kunnen helpen met ónze favoriete producten!😊

Was je extensions niet te vaak

We raden aan om je extensions niet te vaak te wassen. Zascha hair extensions hebben van nature een donkere kleur (Indian hair), en in de fabriek krijgen ze een intensieve bewerking om ze in de juiste kleur én structuur te krijgen. Je clip-ins hebben daarom wat extra liefde en aandacht nodig: een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Was je extensions alleen wanneer het echt nodig is, dan gaan ze het langst mee. De richtlijn die we hiervoor meegeven is een wasbeurt per 15 á 20 keer dragen. Gebruik je altijd veel producten in je extensions, zoals haarlak? Dan kan het zijn dat je ze wat vaker moet wassen. Het allerbeste resultaat behaal je natuurlijk wanneer je een shampoo, conditioner, masker en/of serum uit dezelfde lijn gebruikt. Je (clip-in) extensions zijn een hele uitgave, en we hopen door middel van deze producten dat je alles uit je aankoop kan halen én zo lang mogelijk ervan kan genieten.

Welke shampoo raden we aan?

Wij, de dames van Zascha Hair, zijn echt zeer te spreken over de Alterna Moisture lijn. Dit is ook de reden dat we van alle lijnen en producten juist déze hebben opgenomen in ons assortiment. De Alterna Moisture lijn is geschikt voor je extensions, maar ook voor je eigen haar. Deze shampoo en conditioner zorgen ervoor dat je extensions elke wasbeurt een flinke hydratatie boost krijgen waardoor ze hun glans en vitaliteit behouden zonder het haar te verzwaren. We hebben deze producten in een grote verpakking (250ml) maar ook in een mini (40ml) om eerst even testen.

Step by step

Nu we onze favoriet aan je voor hebben gesteld is het SHOWTIME. Neem lekker de tijd, zet een muziekje op waarmee je mee kan zingen, en ga er voor!

 • Maak de haren baan voor baan nat met lauw/warm water.
 • Breng een klein beetje shampoo aan in je hand. Dit mag naar wens zijn, maar we raden aan om niet te veel shampoo te gebruiken, want alles wat je aanbrengt, moet je ook weer uitspoelen.
 • Neem een baantje in je hand, en begin boven aan voorzichtig routerende bewegingen te maken op het haar met je duimen. Zorg dat het lekker schuimt en werk zo naar beneden. Spoel dit baantje nog niet uit maar leg het eventjes aan de kant.
 • Pak het volgende baantje en herhaal deze stap totdat je alle banen gehad hebt.
 • Begin nu voorzichtig met het stuk voor stuk uitspoelen van de baantjes totdat je geen schuim meer ziet.
 • Pak je crèmespoeling erbij en breng deze op dezelfde manier aan, alleen begin je nu niet bij de aanzet van de banen, maar in het midden van de haren, en werk je naar de puntjes.
 • Laat de crèmespoeling even (5 minuutjes) intrekken, zo krijgen de haren de optimale verzorging.
 • Spoel de crèmespoeling weer baan voor baan uit met lauw/warm water.  
 • Dep je haar droog maar voorkom hevige wrijvingen. Dit zorgt er voor dat je haar in de knoop gaat en kan het pluizig worden.
 • Maak het haar knoop-vrij door het heel voorzichtig door te borstelen met een grove kam, begin altijd in de puntjes, en werk zo langzaam naar boven.

*Hoe kan ik het beste mijn clip in extensions laten drogen?

Extreem belangrijk is dat je de haren aan de lucht laten drogen. Zo voorkom je dat de haren gaan pluizen of uitdrogen. Wanneer je klaar bent met de haren uitspoelen, mag je ze droog deppen met een handdoek, of het vocht er uitknijpen. Belangrijk is dat je niet wringt. Dit zal de haren beschadigen. Je kan ze ophangen aan een hanger speciaal voor broeken, óf op de verwarming leggen met een zachte handdoek eronder.

Store, Protect & Travel

Je haren netjes opbergen is net zo belangrijk als een goede verzorging. Hiervoor hebben we speciaal de Velvet Storage Bag ontworpen. De Velvet Bag is gemaakt van een luxe fluwelen stof en afgewerkt met gouden details. De hanger is van hout en er zit een zachte strip in verwerkt om de bovenkant van je extensions te beschermen. De luxe travelbag die zeker niét overbodig is. Travel and store in STYLE!

Wil je de kers op de taart qua verzorging? Kies er dan zeker voor om het Alterna Caviar Replenishing Moisture Masker te gebruiken. Het belangrijkste ingrediënt is Caviar Extract. Dit is een rijke bron van Omega 3 vetzuren en verbetert de vochtbalans, glans en veerkracht.
Gebruik je het masker in je eigen haar? Dan is 1x per week gebruiken voldoende. Gebruik je het masker in de extensions? Dan kun je het gebruiken wanneer je de extensions een langere tijd hebt, en wanneer ze wat droog in de puntjes worden.

 • Breng na het wassen een kleine hoeveelheid in vochtig haar.
 • Zorg dat het overtollige vocht uit het haar is.
 • 5 minuten (of nog wat langer!) in laten werken en daarna zorgvuldig uitspoelen.


Breng deze aan in het midden van de haren aan, en werk door naar de puntjes. Laat de haren het masker lekker in zich opnemen, en spoel het masker vervolgens uit met lauw warm water. Wanneer je hem te hoog inzet kan het zijn dat je haren wat verzwaren en dat het lastiger is te stylen.

Speaking of Stylen:

Voordat je aan de slag gaat met de stijl- of krultang, raden we aan om de Dry Oil Mist in de puntjes aan te brengen. Het bijzondere aan dit product? De Dry Oil Mist is een verzorging én hittebescherming in één! Zo stel je het uitdrogen van de puntjes uit, en kan jij zo langer van je lange lokken genieten. De inhoud van de Dry oil mist is 147ml excl. verpakking.

De Dry Oil mist is vrij van parabenen en sulfaten, en beschermt het haar tot wel 230 graden. Wanneer je dit product alleen in de puntjes aanbrengt zal hij het haar niet verzwaren. Waar wacht je nog op!

Alterna Caviar ANTI-FRIZZ Dry Oil Mist

Onze extensions zijn ‘Natural Straight‘, wat betekent dat de haren bij levering stijl zijn en dat er na het wassen een lichte slag in komt. Al onze extensions zijn gemaakt van 100% echt haar, dit betekent dat je de extensions kan krullen en stijlen met een krultang of carmen set. Nu bestaan er echt 1000 en één verschillende manieren om je set te krullen, maar ook om te stijlen. De meest voorkomende manier hebben wij uitgelegd in deze blog:

Tot Slot

We hopen dat we je een beetje wegwijs hebben kunnen maken in de jungle van verzorgingsproducten. Wij zelf zijn erg te spreken over de bovengenoemde producten. Mocht je dit zelf niet zijn, dan is het van belang dat je een shampoo gebruikt met een verzorgende ondertoon. Ingrediënten zoals Argan olie zijn zeker aan te raden! Gebruik je voor je eigen haar een shampoo waar keratine in zit? Gebruik deze dan niet voor je extensions. Uit ervaring weten we dat onze extensions hier niet goed op reageren.

Loop je ergens onverhoopt tegenaan? Natuurlijk mag je ons al-tijd om hulp vragen wanneer je er niet helemaal uit komt. Stuur gerust een chatbericht, of een e-mail naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281. We love to help!