Yes, je hebt de perfecte 100% human clip-in extensions gevonden, een aantal keer gedragen en misschien zelfs gestyled. Ideaal! En dan.. net als je eigen haar kan het zijn dat je extensions snakken naar een verzorgende wasbeurt. Maar welke shampoo en conditioner kan je nou het beste gebruiken? Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeuren. Maar wij hopen jou een beetje op weg te kunnen helpen met ónze favoriete producten! Het allerbeste resultaat behaal je natuurlijk wanneer je een shampoo, conditioner, masker en/of serum uit dezelfde lijn gebruikt. Dit geldt voor alle producten die we hier met liefde voor je delen. Je (clip-in) extensions zijn een hele uitgave, en we hopen door middel van deze producten dat je alles uit je aankoop kan halen én zo lang mogelijk ervan kan genieten.😊

Was je extensions niet te vaak

We raden aan om je extensions niet te vaak te wassen. Zascha hair extensions hebben van nature een donkere kleur (Indian hair), en in de fabriek krijgen ze een intensieve bewerking om ze in de juiste kleur én structuur te krijgen. Je clip-ins hebben daarom wat extra liefde en aandacht nodig: een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Was je extensions alleen wanneer het echt nodig is, dan gaan ze het langst mee. De richtlijn die we hiervoor meegeven is een wasbeurt per 15 á 20 keer dragen. Gebruik je altijd voor producten in je extensions, zoals haarlak? Dan kan het zijn dat je ze wat vaker moet wassen.

Voor je aan de slag wilt gaan met wassen, is het verstandig om eerst te kijken welke producten het beste passen bij jouw type extensions.

Heb je donker of midden gekleurde extensions en gebruik je alleen af en toe stylingtools? Dan is de Alterna Moisture lijn het meest geschikt voor jouw extensions! Deze shampoo en conditioner zorgen ervoor dat je extensions elke wasbeurt een flinke hydratatieboost krijgen waardoor ze hun glans en vitaliteit behouden.

 • Alterna Caviar Bond Repair Masker
 • Alterna Caviar Moisture Conditioner
 • Alterna Caviar Moisture Shampoo

Heb je lichtblonde extensions en/ of gebruik je veel styling tools? Dan is de Alterna Bond Repair lijn perfect geschikt voor jou! Deze lijn geeft extra voeding en bescherming, spoort beschadigingen in het haar op en herstelt deze. Hierdoor zullen de extensions weer gaan glanzen zoals je van ze gewend bent. De Bond Repair lijn bestaat uit een shampoo en een conditioner, (beide ook in mini verpakking verkrijgbaar) en een zeer intensief verzorgend masker. Voordat je weer aan de slag gaat met de stijl- of krultang, raden we aan om de Dry Oil mist (of als je wat slag in je haar hebt, de Blow out Butter) in de puntjes aan te brengen. Deze zorgen voor verzorging én hitte bescherming, zodat jij zo lang mogelijk van je extensions kan genieten.

 • Alterna Caviar Bond Repair Conditioner
 • Alterna Caviar Bond Repair Shampoo
 • Alterna Caviar Bond Repair Masker

My Hair My Canvas.
Deze nieuwe lijn van Alterna is volledig vegan én de verpakking is gemaakt van 50% gerecycled plastic. Het botanische kaviaar (een oeroude Aziatische superfood) zorgt ervoor dat vocht beter vastgehouden wordt, waardoor de haarschubben zich beter sluiten en waardoor het haar gladder wordt. Resultaat? Meer veerkracht, glans & kracht😊 Daarnaast wordt door de frisse citroen je haar op een milde manier gereinigd.

 • Alterna My Hair My Canvas – Me Time Shampoo
 • Alterna My Hair My Canvas – Me Time Conditioner

Step by step

Na het kiezen van de shampoo is het SHOWTIME. Neem lekker de tijd, zet een muziekje op waarmee je mee kan zingen, en ga er voor!

 • Maak de haren baan voor baan nat met lauw/warm water.
 • Breng een klein beetje shampoo aan in je hand. Dit mag naar wens zijn, maar we raden aan om niet te veel shampoo te gebruiken, want alles wat je aanbrengt, moet je ook weer uitspoelen.
 • Neem een baantje in je hand, en begin boven aan voorzichtig routerende bewegingen te maken op het haar met je duimen. Dit kun je het beste met de klok mee doen zodat je de haartjes naar beneden drukt. Make sure that het lekker schuimt en werk zo naar beneden. Spoel dit baantje nog niet uit maar leg het eventjes aan de kant.
 • Pak het volgende baantje en herhaal deze stap totdat je alle banen gehad hebt.
 • Begin nu voorzichtig met het uitspoelen van de baantjes totdat je geen schuim meer ziet.
 • Pak je crèmespoeling erbij en breng deze op dezelfde manier aan, alleen begin je nu niet bij de aanzet van de banen, maar in het midden van de haren, en werk je naar de puntjes.
 • Spoel de crèmespoeling uit met lauw/warm water.  
 • Dep je haar droog, voorkom hevige wrijvingen. Dit zorg er voor dat je haar in de knoop gaat en kan pluizig worden. Lees verder voor de tip van de dag!*
 • Maak je haar knoopt vrij door te borstelen, begin altijd in de puntjes, en werk zo langzaam naar boven.

Doordat je de shampoo en crèmespoeling even laat intrekken krijgen je haren optimale verzorging. Mocht je de kers op de taart willen qua verzorging dan kun je er voor kiezen om ook nog een masker te gebruiken. Breng deze alleen aan in de puntjes. Wanneer je hem te hoog inzet kan het zijn dat je haren wat verzwaren en dat het lastiger is te stylen.

Tips voor krullen of stijlen nodig?

*Hoe kan ik het beste mijn clip in extensions laten drogen?

Het is het beste om je extensions na het wassen droog te deppen en aan de lucht te laten drogen. Een super handige tool daarbij is onze Easiweft. Deze easiweft is tevens zeer geschikt voor het opbergen van de extensions, en helpt bij het stylen.  Kom je ergens niet helemaal uit? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier rechts onderin de pagina, we helpen je graag!