Omdat Zascha Hair extensions zijn gemaakt van 100% echt human hair, kan je ze net zo behandelen als je eigen haar. Je kan ze dus wassen (liefst niet te vaak), krullen, stijlen én zelfs donkerder verven. In deze blog delen we alle ins & outs over het stijlen en krullen van je clip-in extensions! Deze methodes kun je ook toepassen op onze andere producten zoals de ponytail, V-part en Bun. Alleen is het in deze gevallen makkelijker om het product eerst in te zetten, en dan naar wens te stylen.

Het stijlen van je clip-in extensions.

Wanneer je je extensions voor het eerst hebt gewassen, zal je misschien even denken ‘hmm, dat ziet er anders uit’. Geen zorgen! Met een paar handige trucjes heb je je set weer zoals je van ons gewend bent. Doe voordat je gaat stijlen een paar druppels olie/heatprotector in je puntjes en laat ze natuurlijk drogen. Dit kan op een oude klerenhanger waar je de clipjes van kan verplaatsen. Let op, gebruik niet te veel olie, dit verzwaart het haar, wat ervoor kan zorgen dat het lastig in model te brengen is.
Een product wij waar helemaal idolaat van zijn is de Alterna Dry Oil Mist. Dit is een hitte beschermer die voor extra glans zorgt zonder het haar te verzwaren.

Zet je je stylingtool (krul óf stijltang) aan op max 220 graden Celsius. Hoe heter je stylingtool is, hoe meer het je haar beschadigt, hoe korter de levensduur is van je set. Of erger nog je eigen haar! In de tijd dat de stylingtool warm wordt, breng je een hitte beschermende spray aan over de hele set. Zowel bij de aanzet als in de puntjes. Voor het beste resultaat kun je het beste resultaat 1 baan tegelijk onder handen nemen. Je pakt een plukje van ongeveer 3 tot 5 cm, deze kam je nog goed door. Bij de aanzet zet je de stijltang in, en langzaam maar in één vloeiende beweging laat je de tang naar beneden glijden. Dit herhaal je als het nodig is, en tot je hele set mooi stijl is. Vervolgens stijl je je eigen haar natuurlijk ook mee, om het zo mooi mogelijk af te sluiten en te laten blenden met je eigen haar. Resultaat: Zascha Hair extensions prachtige glanzende en gezonde lokken!

Krullen van je clip-in 100% human Hair extensions

Er zijn net zo veel verschillende soorten krullen als dat er mensen zijn. Door het gebruiken van verschillende krultangen, kun je verschillende soorten krullen creëren.

Welke krultang heb ik nodig?

Hoe groter de diameter van de krultang, hoe ”wijder” je krul. Wens je Beach Waves (een krul die zeer geschikt is voor lange extensions) dan kun je het beste een krultang van 32mm gebruiken. Hoe dikker de pluk haar is, hoe groter je krul. Goed om te weten, grote losse krullen kunnen sneller uitzakken.

De krultang die wij het meeste gebruiken is de 25mm, hier kun je de meeste soorten krullen mee maken en ook de krullen goed uitwerken én het blijft goed zitten. Deze tang zorgt voor een middel grote krul.

Wanneer je van jezelf kleine krullen hebt, of je ze graag wil voor een speciale gelegenheid, kun je heel goed de 19mm krultang gebruiken.

Oke, maar hoe krijg je nou dé perfecte krul die er lang in blijft zitten én niet zijn veerkracht verliest welke tang je ook gebruikt? Wij leggen het je uit!

Zorg dat je een goede versteviging in je haar föhnt zoals een mousse of sea salt spray. Gebruik ook een heat protector op je eigen haar én de extensions. Plaats je extensions in het haar en krul het samen met je eigen haar. Op deze manier houdt je eigen haar de krul langer, omdat deze wordt “ondersteund” door de extensions. Je zou voor het krullen nog een (vloeibare) haarspray kunnen gebruiken om de krul wat extra versteviging te geven.

Pak een plukje naar wens (hoe dikker de pluk hoe grover de krul & hoe makkelijker hij uitzakt). Kam deze goed uit, en zorg dat je deze netjes glad om de krultang heen legt. Onze persoonlijke voorkeur is om bij de aanzet te beginnen, en dan de rest van het haar om de tang heen ‘’te rollen’’. Je kan het haar natuurlijk ook krullen met een krultang met klem. Begin dan in het midden van je pluk haar, rol omhoog en glijd daarna met de krultang steeds een stukje naar beneden waarna je hem weer omhoog rolt, totdat je de hele krul gehad hebt. Wacht 5 á 10 seconden voor je de krul van de tang afhaalt. Vang de krul op in je hand en zet vervolgens elke krul vast met een clipje of schuifje op je hoofd, om deze opgerold af te laten koelen. Als je haar een krul goed houdt, is deze laatste stap vaak niet nodig.

Krullen vóór het plaatsen

Je kan je extensions natuurlijk ook krullen voordat je ze plaatst. Super handig als je niet veel tijd hebt in de ochtend en dit de avond van tevoren kan doen. (Ook zeer geschikt voor mensen die al van zichzelf natuurlijke krullen hebben.) Het beste is de clip-in extensions te krullen wanneer ze hangen. Dit kan bijvoorbeeld aan een kleerhanger met verschuifbare clips. Gebruik een heat protector en pak plukjes van ongeveer 2 tot 3 cm, deze kam je nog goed door. Je begint bij de aanzet van de set, je draait rest van de baan om de krultang heen. Deze laat je 5 á 10 seconden zitten, afhankelijk van de dikte van de baan. Je kunt voorzichtig met je vinger voelen of de krul al lekker warm wordt, maar pas op dat je jezelf niet brand!

Dan schuif je de krul van de krultang af en vang je deze op met je hand om hem daar even te laten afkoelen. Vervolgens kun je deze vastzetten met een schuifje of clip. De krul kan nu afkoelen zonder gelijk uit te zakken (net als op je eigen hoofd!).

Herhaal dit bij alle banen. Als alle banen goed zijn afgekoeld haal je voorzichtig het clipje of het speldje eraf of eruit. En daar heb je een perfecte krul, met veerkracht die lang blijft zitten! Als je alle speldjes ook uit je set hebt gehaald, kan je voorzichtig je set in gaan zetten. Dat kan op je eigen manier, maar dit kan ook op de Zascha manier (zie deze blog). Ik hoor je denken, en de lak dan? Dit kan je zeker gebruiken! Wanneer je je haar sprayt, doe dit echt op 15 cm afstand van de baan, zo voorkom je harde stukken in de krul. Girl, je bent er klaar voor! Of het nou een dag zwoegen op kantoor is, of een nachtje clubben en/of kroegentochten met besties is, jij bent klaar om mensen “verstijld” te laten staan van je haar. Of moet ik zeggen verkrult 😉 De keus is bij deze aan jou.