Omdat Zascha Hair extensions zijn gemaakt van 100% human hair, kan je ze net zo behandelen als je eigen haar. Je kan ze wassen (liefst niet te vaak), donkerder verven, krullen én stijlen! Sterker nog na het wassen raden we het zelfs aan om de extensions te bewerken met een warmte bron. Door het wassen gaan de schubben van het haar open staan, en komt er een lichte slag tevoorschijn. In deze blog delen we alle ins & outs over het stijlen en krullen van je clip-in extensions. Deze methodes kun je ook toepassen op onze andere producten zoals de ponytail, V-part en Bun.

Wat heb ik nodig?

Voor zowel het krullen, als het stijlen zijn er 2 dingen waarvan wij denken dat die écht een toevoeging zullen zijn aan je haar-ritueel. Namelijk de Storage hanger, en de Dry Oil Mist. De Dry Oil Mist is een hitte beschermer die de haren ook gelijk verzorgt zonder het haar te verzwaren. Met een storage hanger kan je de baantjes in de hanger klemmen, en deze ophangen Zo kan je goed de baantjes krullen en stijlen zonder dat ze ergens afglijden. Wil je de haren ook goed kunnen opbergen? Dan is de Velvet Storage bag ook zeker een aanbeveling waar! En verder? :
1: Een kam.
2: Een borstel.
3: Verstevigende producten naar wens.
4: Hittebeschermer.
5: Krul of stijltang naar wens

Het stijlen van je clip-in extensions.

Als je extensions veel slag hebben kan je het beste alle banen één voor één stijlen voordat je ze inzet. Hier volgt stap voor stap een uitleg over de meest voorkomende manier:
1: Zet de stijltang aan op max 220 graden.
2: We raden alleen aan je haar te stijlen als het droog is. Als je haren droog zijn, kan je in de puntjes hittebeschermer aanbrengen.
3: Je pakt een plukje van ongeveer 3 tot 5 cm breed, deze kam je nog goed door.
4: Zet de stijltang in bij de aanzet en trek deze in één vloeiende beweging naar beneden Voor een nog mooier effect kan je een kam gebruiken.*
5: Herhaal dit totdat alles stijl is.
6: Zet de set of baan in, en stijl je eigen haar met de set/baan.
7: Style naar wens, spray er lak met hold in, en jij bent er helemaal klaar voor!

* Deze kam hou je voor de stijltang wanneer je naar beneden gaat. Hou hier wel een beetje ruimte tussen, anders bestaat de kans er dat de kam smelt.

Krullen van je clip-in 100% human Hair extensions.

Er zijn net zo veel verschillende soorten krullen als dat er mensen zijn. Door het gebruiken van verschillende krultangen, kun je verschillende soorten krullen creëren.
Ook kan je de extensions op 2 manieren krullen: Wanneer je ze in hebt, en wanneer je onze hanger gebruikt zoals op de foto hiernaast. Het natuurlijkste resultaat behaal je wanneer je ze in hebt en mee krult met je eigen haar. Hier onder vertellen we hoe:)!

Welke krultang heb ik nodig?

Hoe groter de diameter van de krultang, hoe ”wijder” je krul. Wens je Beach Waves (een krul die zeer geschikt is voor 50/60cm extensions) dan kun je het beste een krultang van 32mm gebruiken. Hoe dikker de pluk haar is, hoe groter je krul. Goed om te weten, grote losse krullen kunnen sneller uitzakken.

De krultang die wij het meeste gebruiken is de 25mm, hier kun je de meeste soorten krullen mee maken en ook de krullen goed uitwerken én het blijft goed zitten. Deze tang zorgt voor een middelgrote krul.

Wanneer je van jezelf kleine krullen hebt, kun je heel goed de 19mm krultang gebruiken.

Oke, maar hoe krijg je nou dé perfecte krul?

Én het liefst een die er lang in blijft zitten, maar die ook zijn veerkracht niet verliest. Dat is best een kunst! De benodigdheden zijn hetzelfde als bij het stijlen, alleen gebruik je nu een krultang naar wens:)

De eerste tip voor extra hold: Plaats je extensions in het haar (zie blog) en krul het samen met je eigen haar. Op deze manier houdt je eigen haar de krul langer, omdat deze wordt “ondersteund” door de extensions.

1: Pak een plukje naar wens (hoe dikker de pluk hoe grover de krul & hoe makkelijker hij uitzakt). 2: Kam deze goed uit, en zorg dat je deze netjes glad om de krultang heen legt. Onze persoonlijke voorkeur is om bij de aanzet te beginnen, en dan de rest van het haar om de tang heen ‘’te rollen’’. Je kan het haar natuurlijk ook krullen met een krultang met klem. Begin dan in het midden van je pluk haar, rol omhoog. 3: Wacht 5 á 10 seconden voor je de krul van de tang afhaalt. 4: Vang de krul op in je hand en zet vervolgens elke krul vast met een clipje of schuifje op je hoofd, om deze opgerold af te laten koelen. Als je haar een krul goed houdt, is deze laatste stap vaak niet nodig.

En daar heb je een perfecte krul, met veerkracht die lang blijft zitten! Als je alle speldjes ook uit je set hebt gehaald, kan je de krul voorzichtig naar wens kammen zodat hij niet te grof is. Ik hoor je denken, en de lak dan? Dit kan je zeker gebruiken! Wanneer je je haar sprayt, doe dit echt op 15 cm afstand van de baan, zo voorkom je harde stukken in de krul. Girl, je bent er klaar voor! Of het nou een dag zwoegen op kantoor is, of een nachtje clubben en/of kroegentochten met besties is, jij bent klaar om mensen “verstijld” te laten staan van je haar. Of moet ik zeggen verkrult 😉 De keus is bij deze aan jou.