Weave goodbye to bad hair days!

Ben je zo dol op op je Zascha clip-ins dat je ze eigenlijk niet meer uit wilt doen? Dan hebben we goed nieuws: Zascha weave hair. Maar wat is nou een weave precies en hoe kun je deze het beste verzorgen?

Wat is een weave?

De weave is één lange baan van ongeveer 65cm breed en 50cm lang. De Secret wefts weegt 40g, en bieden de voordelen van hand-tied wefts (super dun) maar niet de nadelen: je kan ze namelijk gewoon op maat knippen! De wefts hebben geen omslag (een omgeklapt randje haar) zoals bij normale wefts. Hierdoor zijn ze onzichtbaar, en erg comfortabel om te dragen. Onze secret wefts zijn daarnaast gemaakt van de beste kwaliteit haar in de markt. Dit product is zeer geschikt om in je haar te laten vlechten/weaven, of om deze vast te zetten met microringen.

Hoeveel weaves heb ik nodig?

Dit is erg afhankelijk van de dikte en het model van je eigen haar. In veel gevallen heb je zo’n 100 tot 200 gram nodig voor een verlenging. Wil je alleen extra volume? Dan zit je met één pakje al goed! Je kon al een hele hoop met onze clip in extensions, maar met de weaves kun je nog nét even wat extra dingen doen, bijvoorbeeld slapen (our favorite!). Oké, het tweede beste op de wereld kun je er ook mee doen, douchen. Het 3de beste ter wereld ook, maar dat laten we lekker aan de fantasie over;) Nu al om?


Wat is nou precies het verschil tussen de clip-ins en de weaves?

De weaves zijn kostbaarder omdat er meer bijzonderheden komen kijken bij het verwerkingsproces. De volgende dingen zijn hierbij van belang:

1. Het soort haar.
Voor onze weaves gebruiken we Cuticle Indian Hair. Dit haar lijkt qua structuur op Europees haar en wordt gedoneerd in tempels in India. Voordat het haar gedoneerd is, en vóór het door ons in de gewenste kleur wordt gekleurd, is het nog nooit geverfd of chemisch behandeld. We selecteren voor onze weaves dus de allerbeste kwaliteit donorhaar!

2. De bewerking
De bewerking en het verfproces van de haren wordt op een speciale, milde manier gedaan. Wanneer de haren door ons milde kleuringsproces zijn gekomen, noemen we het cuticle hair. Dit haar is van een nog betere kwaliteit dan ‘remy hair’, omdat de haarschubben tijdens dit proces intact blijven. De levensduur is hierdoor langer dan remy hair, het gaat zeker 8-12 maanden mee en in sommige gevallen zelfs ruim een jaar.

3. Keep it natural
Er worden geen siliconen verwerkt in het haar. Dit is bij onze clip ins wel het geval. Om de haren van de clip ins langer mooi te houden zit er een siliconen coating overheen die langzaam zal slijten door het wassen en dragen.

4. De afkomst
En last but not least: het haar van onze weaves komt van jonge donoren (mannen en vrouwen tot 25 jaar). Mocht je meer willen weten over de herkomst van Zascha Hair, dan kan dat via de onderstaande knop.


Hoe verzorg ik mijn weaves het beste?

Net als bij de clip-ins is het van belang dat je de haren goed onderhoud zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten. We raden aan om milde, verzorgende producten te gebruiken van hoge kwaliteit.

First things first: Wanneer je de weaves gaat laten plaatsen is het van belang dat je hoofdhuid goed ontvet is en dat alle sop en product restjes weg zijn. Een zeer geschikt product hiervoor is de: Alterna My Hair My Canvas – New beginnings Exfoliating Cleanser.

De Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo en Conditioner zijn zeer geschikt voor weaves, én voor je eigen haar! Deze lijn bevat Seaslik Age Control Complex en Color Hold om het vochtgehalte in je extensions te herstellen en de haarkleur te beschermen.

Deze shampoo en conditioner verbeteren de veerkracht, elasticiteit én vitaliteit van het haar waardoor het haar na enkele keren wassen zichtbaar levendiger wordt. Bovendien zijn de Alterna Caviar Moisture Shampoo en conditioner parabeen en sulfaatvrij.

1: Gebruik de shampoo door het hele haar (ook de aanzet/ aanhechting van de banen) en masseer het voorzichtig in. 2: Spoel vervolgens de haren heel goed uit, ook vooral bij de aanhechting van de banen zodat hier geen shampoo resten achterblijven. 3:Til de baantjes even omhoog zodat je er goed onder kan spoelen. 4: Gebruik daarna de verzorgende conditioner in de lengtes/ punten van je haar en laat deze minimaal 2 minuten intrekken.

Om de haren in topconditie te houden kun je één keer in de week een verzorgend masker gebruiken voor intensieve verzorging. Laat deze lekker lang intrekken zodat het masker goed zijn werk kan doen! Gebruik daarnaast altijd een hitte beschermer (aanrader: de Alterna Dry Oil Mist) wanneer je aan de slag gaat met stylingtools.


Colors to dye for

We hebben een hoop kleuren weaves, en we zijn achter de schermen altijd bezig om de kleuren zo goed mogelijk up-to-date te houden. Mocht het toch nog voor komen dat je liever je weave donkerder wilt verven, dan kan dat! Lichter verven raden we af. Voor het beste resultaat en de minste schade aan de weave kun je het beste een spoeling gebruiken, of een milde verf. Bij twijfels kun je altijd eventjes naar de kapper(swinkel) gaan om advies te vragen. De extensions kun je niet meer ontkleuren wanneer het mis gaat, dus better safe than sorry!

Stylen van de weaves

Wanneer je helemaal fris en fruitig bent is het tijd om de extensions te stylen. Gebruik voor het stylen altijd een hitte beschermer. Wij zelf zijn echt fan van Alterna Caviar Anti Frizz Dry Oil Mist. Een hele fijne bijwerking van de Dry Oil Mist: je haar gaat er prachtig van glanzen, en je extensions lijken weer als nieuw! Het beste kun je de extensions aan de lucht laten drogen, maar we snappen dat dit soms te lang gaat duren. Zorg er daarom voor dat wanneer je besluit om je haar te gaan föhnen, dat je de haarschubben naar beneden föhnt. Zo voorkom je beschadigingen in de haarschubben.

Hoelang gaan de weaves mee?

Bij goede verzorging (zie boven) én goede plaatsing: minimaal 8 tot 12 maanden.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Stuur gerust een chatbericht, of een e-mail naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281.

Geef een reactie