Big hair is never out of fashion! Iets wat Bella Hadid, Lily Collins en natuurlijk Ariana Grande (en heel veel meer) bewijzen door met de big ponytail hartstikke hard terug te laten komen uit de 60’s. Een look die wat lastiger te maken is met een clip in set. Want hoe werk je alle clips mooi weg en zorg je er voor dat je een mooie volle ponytail krijgt? Dat is een stuk makkelijker met de clip-in ponytail! Ga maar eens lekker voor zitten, want in deze blog leggen we alles stap voor stap uit.

Wat is een clip-in ponytail?

De Zascha Hair ponytail is een volle 100 gram staart van 50cm lang. Aan deze staart zit een schuifje met grove tanden, deze zorgt ervoor dat de ponytail geen kant op kan. Ook heeft de ponytail als afwerking een losse strook met haar voor een mooie afwerking bij de aanzet. Je plaatst de ponytail over je eigen staart heen, dit maakt het super easy om in te zetten! De ponytail is geschikt voor dun tot normaal haar.

Waar is de ponytail van gemaakt?

Net als onze clip in extensions is de ponytail gemaakt van 100% double drawn human hair. Dit betekent dat de staart mooi vol is, van de aanzet tot de punten. Omdat de ponytail gemaakt is van echt haar kun je het beschouwen als je eigen haar. Je kan het stijlen, krullen, wassen en zelfs donkerder verven. De aanzet van de ponytail is afgewerkt met hoogwaardig kwaliteit kant en een metalen schuifje met grove tanden. Dit zorgt voor extra veel houvast in je eigen haar, zonder het te beschadigen.

De bovenste rand van de ponytail is afgewerkt met klittenband. Super handig, zo kun je de staart aanpassen aan verschillende diktes haar! Ook maken we gebruik van een multi-tone kleuring, ook dit zorgt weer voor een mooie match met je eigen haarkleur, ook als deze iets verschilt met de extensions

Het inzetten

Here we go. Je bent er helemaal klaar voor, je hebt de ponytail naar wens gestyled, en je bent klaar om hem in te zetten. Wat heb je nodig: de Zascha Hair ponytail (dáh), enkele schuifspeldjes en elastiekjes (bij voorkeur geen plastic) en een product waarmee je stevigheid krijgt in je haar.

Het inzetten is net als het inzetten van de clips in relatief simpel, je moet er alleen even een handigheidje in krijgen. Welk haartype je ook hebt, het is van belang dat je er voor zorgt dat je een goed stevige staart hebt. Dit kun je op verschillende manieren doen:

1 Je kan schuim in je haar aanbrengen en dit goed droog föhnen. Dit is een goede manier voor als je een lage staart gaat maken.
2 Je kan de aanzet van je haar touperen.
3 Je kan volume poeder gebruiken.
4 Je kan meerdere elastiekjes gebruiken (niet meer dan 3).

Het ligt er maar net aan welke manier je zelf prettig vindt bij je haartype. Hierna kun je je staart naar wens gaan stylen zodat hij mooi aansluit op de structuur van je ponytail. Als je helemaal tevreden bent over je staart, kun je de ponytail gaan bevestigen.
Vouw de ponytail open en schuif de tandjes van het speldje tussen je hoofdhuid en het elastiek. Zorg dat de tandjes er helemaal inzitten.
Vervolgens wikkel je het klittenband goed strak om je staart.
Wikkel vervolgens de losse pluk om je staart heen. Deze losse pluk kun je goed vast zetten door middel van één á twee schuifjes die je onder de staart kan drukken/ schuiven.
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is checken of alles naar wens is en eventueel afwerken met wat haarlak.

Inspiratie

Je kan de ponytail op verschillende manieren in zetten. Hoog, laag, één staart, twee staarten, stijl gekruld recht scheef, noem maar op! De meest gedragen manieren zullen we hieronder een korte uitleg over geven.

De lage ponytail

Belangrijk bij deze coupe is dat je genoeg versteviging in je haar hebt om volume bij de aanzet te creëren. Dit kan door middel van droogshampoo, volume poeder en touperen.

1: Begin met touperen bij de kruin van je haar, midden op je hoofd.
2: Werk naar beneden, en maak dan een staart laag in de nek. Borstel zo nodig het haar voorzichtig iets gladder zodat het niet pluizig lijkt.
3. Zet de ponytail in door middel van de bovenstaande beschrijving.
4. Krul de ponytail en je eigen haar naar wens, inclusief je voorste pony/lok. (Dit kan ook eventueel vóór je de ponytail inzet, wat je zelf prettig vindt).
5. Spray een klein beetje haarspray in je haar zodat je de hele dag kan shinen!

De hoge ponytail

Deze prachtige look is gemaakt door Sandra Bierens & Chantal van Dalen. Ook hier is het van belang dat je genoeg versteviging en grip in je haar hebt gemaakt door middel van bijvoorbeeld mousse.

  1. Deel je haar af in 2 delen, en maak van het onderste deel een staart op je kruin.
  2. Pak het bovenste gedeelte van je haar, zorg dat het goed strak en glad zit aan de voorkant en bind dit samen met de staart die je hebt gemaakt van het onderste deel van je haar. Gebruik hiervoor een 2de elastiek.
  3. Zet de ponytail in zoals hierboven beschreven.
  4. Door middel van een (speciale) kam of tandenborstel kun je de babyhaartjes voor bij je gezicht naar wens stylen. Gebruik hiervoor een milde wax of gel.
  5. Stijl de ponytail en je eigen haar.
  6. Gebruik daarna haarspray om de coupe vast te zetten voor de rest van de dag.

Ben je toch meer een beelden persoon? In het onderstaande filmpje laat Sabrina Dijkman zien hoe je makkelijk een lage ponytail inzet.


Verzorging

Omdat de ponytails van de zelfde kwaliteit zijn als onze clip ins, raden we ook de zelfde manier aan om ze te verzorgen. In deze blog staan veel tips, tricks en een uitgebreide uitleg.

Hulp bij keuze

Hopelijk hebben we je helemaal enthousiast kunnen maken en sta je te popelen om een ponytail te bestellen. Belangrijk bij het kiezen van de juiste kleur is dat de ponytail aansluit bij het punt waar je hem in wilt zetten. Wil je hem voornamelijk hoog gaan dragen, dan kun je het beste kijken naar de kleur van de aanzet van je haar.  Natuurlijk mag je ons al-tijd om hulp vragen wanneer je er niet helemaal uit komt. Stuur gerust een chatbericht, of een e-mail naar info@zascha.nl. Natuurlijk mag je ook contact opnemen via Facebook of stuur ons een whatsapp op 085-2250281. We heart to help!Geef een reactie