Van kort naar lang haar wanneer je maar wilt!

Heb je zojuist een supermooie set clip-in hair extensions besteld of heb je ze al in huis en kan je niet wachten om ze in te zetten? In deze blog met video laten we je stap voor stap zien hoe je gemakkelijk vol en lang haar krijgt in een paar minuten. Vooral als je voor het eerst je clip-ins gaat inzetten, helpt dit je enorm! Met clip-in hair extensions hoef je niet te kiezen tussen kort of lang haar. Je clipt je lange lokken makkelijk in en uit. Hoe ideaal is dat?

De clips zijn super stevig en stabiel. Ze hebben een siliconen grip zodat je de baan goed kan inzetten en ze niet uitvallen. Het enige wat jij hoeft te doen is de clip-ins open en dicht klikken.

“Ze hebben een siliconen grip zodat je de baan goed kan inzetten en ze niet uitvallen.”

Okay, bijna dan. Maar hey, het inzetten is echt heel makkelijk! Je moet alleen even weten hoe. Wat je nodig hebt: Je volledige set clip-in extensions en een spiegel. Daarnaast zijn een clipje en zachte borstel ook erg handig. Let’s get started!

1. Borstel je eigen haar en deel het af.

Begin met het goed doorborstelen van je eigen haar met een zachte borstel. Gebruik bij voorkeur een TangleTeezer®, deze borstel gebruikt door professionals kun je bij droog én nat haar gebruiken en voorkomt het breken van je haar. Maak vervolgens onderin je nek een rechte horizontale scheiding en zet de rest van je haar vast met een haarclip.

“Voor extra stevigheid kun je het haar bij de aanzet wat touperen…”

Voor extra stevigheid kun je het haar bij de aanzet wat touperen en daarop wat haarlak spuiten. Dit hoeft niet altijd, maar kan bij gladder/fijner haar wel net wat meer houvast geven. Voor het touperen gebruik je een toupeerborstel.

2. Start met de 3 clips banen.

Neem nu de baan met 3 clips. Borstel het goed door voor je het in je haar zet. Begin voorzichtig bij de punten en werk zorgvuldig omhoog. Eventuele klitten kun je voorzichtig met je vingers uit elkaar trekken. Zoek vervolgens het midden van je haar en klem de middelste clip in de aanzet van je haar.

“Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet clipt zodat die goed stevig zit.”

Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet clipt zodat die goed stevig zit. Vervolgens clip je de linker en rechterkant stevig vast. De andere banen doe je op precies dezelfde manier. Maak vlak boven de eerste geclipte baan een nieuwe horizontale scheiding en clip de tweede 3 clips baan in.

3. Bevestig de 4 clips en eventueel 5 clips baan

Maak een scheiding van oor tot oor recht boven je tweede geclipte baan en zet de rest van je haar weer met een haarclip vast. In de set zit één 4 clips baan van 20cm breed. Deze plaats je weer op de aanzet van je scheiding. Heb je een set voor dik haar? Dan heb je nog een extra baan van 25cm!

“Plaats de bredere baan ruim onder je kruin”

Maak in dat geval een horizontale scheiding ongeveer 5cm onder de kruin van je hoofd en zet de rest van je haar weer vast. Neem de 5 clips baan van 25cm en clip de baan in zoals je de vorige banen ook hebt ingezet. Nu zijn alle grote banen op de achterkant van je hoofd ingeclipt en zijn alleen de smalle nog over.

4. Zet de smalle 2 en 1 clips banen in.

Bij de set horen twee 2 clips banen en twee 1 clip banen. Deze smalle banen voegen volume toe aan de zijkanten en zorgen ervoor dat alles mooi in elkaar overloopt. Maak aan de zijkant van je hoofd, ongeveer 2cm boven je oor een horizontale scheiding en klem de rest van je haar vast met een haarclip. Neem de 2 clips baan en clip deze vast.

“Deze smalle banen voegen volume toe aan de zijkanten en zorgen ervoor dat alles mooi in elkaar overloopt.”

Vervolgens scheid je een deel van je haar boven de 2 clips baan en zet je je eigen haar weer vast. Borstel de 1 clip baan en zet deze zo dichtbij de wortels als mogelijk boven de twee clips baan vast. Herhaal dit ook aan de andere kant van je hoofd. Borstel je haar en check in spiegel of alle banen onzichtbaar zijn, vooral aan de achterkant.

And you’re ready!

“…Heb je het eenmaal in de vingers, dan ben je met een paar minuten klaar!…”

Onthoud goed dat het de eerste keren (net als alles) oefenen is om je clip-ins snel in te zetten. Ga eens, als je tijd over hebt, voor de spiegel zitten en maak je het proces eigen. Heb je het eenmaal in de vingers, dan ben je met een paar minuten klaar! Voor de hardwerkende dames die geen tijd hebben om deze blog helemaal te lezen of voor de dames die wél de tijd hebben maar gewoon geen zin, no one is judging you, hebben we een speciale “How to: Inzetten van je clip-in hair extensions” video gemaakt. Sit back, relax, and learn.

We hopen je het een beetje goed uitgelegd te hebben.. maar twijfel je toch nog steeds? No worries! Neem gerust contact op. Stuur een appje op 085-2250281, een berichtje via facebook of een mailtje op info@zascha.nl.